“Pernah Artis Rendahkan Saya Di Hadapan Orang Ramai,”- Pendedahan Jujur Shiha Zikir

Penyanyi Shiha Zikir ada memberikan kata-kata semangat menerusi laman Instagramnya beberapa hari lalu yang berkait dengan melawan rasa putus asa yang ada dalam diri.

Mulai masuk ke dunia seni sejurus menyertai program Mentor sekitar tahun 2011 lalu kerjaya seni bintang ini diakui ada pasang surutnya.

Meski namanya tidaklah segah atau terkenal sebagaimana rakan artis lainnya, namun atas dasar minat dia tetap menongkah arus tanpa jemu.

“Saya nak mereka jadikan kisah saya ini sebagai inspirasi dalam apa sahaja bidang yang mereka lalukan. Bukan kerana saya mahu dijadikan contoh sebab saya popular, sebab saya tidak popular. Jadi ikut saya. Sebab apa? Sebab saya masih ada dalam industri tidak pernah rasa putus asa.

“Cuma saya akui memang akan ada rasa sedih kerana atas rasa minat ini, kita sebolehnya mahu setiap apa yang kita lakukan itu orang terima dengan baik. Akan tetapi kalau masih belum ada rezeki, tidak mengapalah,” katanya.

Pada masa sama, Shiha yang turut mencipta nama di Indonesia ini juga percaya kepada rezeki.

“Contohnya saya tersingkir dalam saingan Muzikal Lawak Superstar. Siapa yang masuk bertanding tak mahu menang?

“Tapi tiada rezeki tidak mengapa saya masih boleh positif. Saya percaya dengan rezeki masing-masing,” jelas Shiha.

Pada masa sama, Shiha turut berkongsi hampir 10 tahun terlibat dalam seni, dirinya sudah melalui pelbagai dvgaan termasuk inslden melibatkan selebriti lain.

“Kalau nak diikutkan tekanan dengan rakan-rakan artis yang ada merendahkan saya depan orang lain, apa tindakan saya? Cuma saya tidak bercerita.

“Ada yang pernah halau saya dari studio, pernah rendahkan saya di hadapan penyanyi lain depan orang ramai dan pernah terima kata-kata ‘kau tak layak dalam industri.

“Mereka yang tengah rasa down sekarang ni, pedulikan kata orang. Menariknya, orang yang pernah bercakap sedemikian pada saya ada yang datang minta tolong diberikan tawaran ‘job’ sekiranya ada,” jelasnya yang turut mengakui sukar untuk mencari sahabat sejati kerana kebanyakannya hanya akan menghimpit individu yang terkenal semata.

Terdahulu, Shiha ditemui pada pertandingan Todak x Bigo Star di Setia Alam, pada Sabtu yang turut mengundang penyanyi ini sebagai antara barisan juri yang menghakimi pertandingan nyanyian yang disertai lima finalis terdiri daripada famili BIGO Malaysia yang menggunakan aplikasi BigoLive.

Peserta kedah, yang menggunakan nama akaun Tuah Seminit diumum juara sekaligus membawa pulang wang tunai, RM10,000 beserta 50,000 Beans dan Gold Medal. Tempat kedua pula disandang Isadora sekaligus menerima RM5,000 beserta 20,000 Beans dan Silver Medal.

Sementara tempat ketiga menjadi milik Sarah Aqilah sekali gus melayakkan peserta ini untuk membawa pulang RM2,000 beserta 5,000 Beans dan Bronze Medal.

Tempat keempat dimenangi oleh Papa Muda yang turut memenangi Persembahan Terbaik dengan ganjaran wang tunai RM1,000 dan Seth, gadis asal Sabah di tempat kelima.

Terbuka kepada semua famili BIGO Malaysia yang menggunakan aplikasi BigoLive, pertandingan telah dibahagikan kepada empat saringan, pusingan pertamanya diadakan pada 16 hingga 22 Ogos 2019 lalu.

Sementara pada saringan akhir, sistem pemarkahahannya adalah 60% penjurian dari juri professional dan 40% undian penonton BigoLive.

Selain Shiha, penonton yang hadir turut hiburkan dengan persembahan penyanyi baru yang turut dicungkil bakatnya dari Bigo, Razak A’Ai dan pertandingan turut disokong jitu Pengurus Negara Serantau Bigo, Xiong Jing serta Ketua Pegawai Eksekutif Todak Fusion, Mohd Ikmal Fareeq Shamsul Bahri.

Foto: Terima kasih Todak Fusion

Sumber : MH

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply