“Risteena Fitting Baju Kahwin” Tapi Kapsyen Isa Khan Counting Day Jadi Tumpuan

Berkongsi detik bahagia mengenakan busana pengantin di Instagram, pelakon Risteena meluahkan kata-kata cinta kepada kekasih hati yang disifatkan sebagai insan istimewa yang cukup memahami dirinya.

Jelas kakak kepada Ruhainies ini, meski usia perkenalan begitu singkat, namun dia sama sekali tidak pernah menyangka lelaki ini cukup sempurna.

Done fitting. Counting days. Hari bahagia adalah impian setiap wanita. Tetapi kebahagiaan saya bermula setelah awak datang dan mengisi hari-hari saya.

“Kisah cinta saya bermula ketika saya berjumpa dengan seseorang yang terlalu menyintai saya. Di awal perkenalan kami tidak banyak bercakap. Saya tak pernah sangka akan ada seseorang yang akan menyintai saya sebanyak ini.

“Disaat saya menghadapi saat sukar dalam hidup, dia sentiasa ada. Dia seorang yang akan buat apa sahaja untuk happykan saya, setiap permintaan saya, dia cuba tunaikan. Tak pernah merungut. Sentiasa melayan karenah saya.

“Dia seorang yang akan tahu bila saya okay dan bila saya tak okay. Dia tahu apa yang saya suka, apa yang saya tak suka.

“Terlalu cepat dia mengenali saya. Semakin hari dia cuba untuk lebih mengenali saya,” tulisnya.

Jelas wanita berusia 29 tahun ini lagi, di dia juga sangat bertanggungjawab dan bijak mengambil hati keluarga.

Walaupun pada awal perkenalan kami tidak banyak bercakap tetapi sekarang tidak ada sehari pun kami tak berjumpa. Walaupun habis shooting lewat, sekejap pun dia akan datang untuk jumpa saya.

“We can’t go a day without seeing each other. Benda yang boleh buat dia sedih, bila dia terpaksa jauh dengan saya. How sweet!

“Masa saya accident, dia orang pertama yang sampai walaupun 3 pagi. Masa saya sakit, dia orang yang sentiasa ada dengan saya. Dia jaga family saya. Dia seseorang yang selalu ambil berat pasal family saya, itu buatkan saya jatuh hati,” kongsinya lagi.

Mematrikan lagu Cinta Luar Biasa sebagai kisah perjalanan cinta mereka, jelasnya, dia kini bersedia untuk menjalani hidup bersama.

Terima kasih, Cinta. Awk selalu cuba untuk tidak sakitkan hati saya, tak boleh tengok saya sedih dan nangis. Kalau saya nangis, awk akan susah hati.

“Jadi, jangan buat saya sedih okay? Jauh lagi perjalanan kita. Jadilah orang yang sama sampai bila-bila.

“Lagu Cinta Luar Biasa akan sentiasa jadi lagu kita. Kerana cinta kita luar biasa. Ini merupakan langkah pertama untuk langkah yang berikutnya. Saya bersedia menjalani hari-hari saya bersama awak. Suka duka bersama awak. Dengan izin Allah,kita mulakan dengan bismillah. To be continued,” jelasnya panjang lebar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Done fitting. Counting days ? Hari bahagia adalah impian setiap wanita. Tetapi kebahagiaan saya bermula setelah awak datang dan mengisi hari-hari saya. Kisah cinta saya bermula ketika saya berjumpa dengan seseorang yang terlalu menyintai saya. Di awal perkenalan kami tidak banyak bercakap. Saya tak pernah sangka akan ada seseorang yang akan menyintai saya sebanyak ini. Disaat saya menghadapi saat sukar dalam hidup, dia sentiasa ada. Dia seorang yang akan buat apa sahaja untuk happykan saya, setiap permintaan saya, dia cuba tunaikan. Tak pernah merungut. Sentiasa melayan karenah saya. Dia seorang yang akan tahu bila saya okay dan bila saya tak okay. Dia tahu apa yang saya suka, apa yang saya tak suka. Terlalu cepat dia mengenali saya. Semakin hari dia cuba untuk lebih mengenali saya. Walaupun pada awal perkenalan kami tidak banyak bercakap tetapi sekarang tidak ada sehari pun kami tak berjumpa. Walaupun habis shooting lewat, sekejap pun dia akan datang untuk jumpa saya. We can’t go a day without seeing each other. Benda yang boleh buat dia sedih, bila dia terpaksa jauh dengan saya. How sweet! Masa saya accident, dia orang pertama yang sampai walaupun 3 pagi. Masa saya sakit, dia orang yang sentiasa ada dengan saya. Dia jaga family saya. Dia seseorang yang selalu ambil berat pasal family saya, itu buatkan saya jatuh hati. Terima kasih, Cinta. Awk selalu cuba untuk tidak sakitkan hati saya, tak boleh tengok saya sedih dan nangis. Kalau saya nangis, awk akan susah hati. Jadi, jangan buat saya sedih okay? Jauh lagi perjalanan kita. Jadilah orang yang sama sampai bila-bila. Lagu Cinta Luar Biasa akan sentiasa jadi lagu kita. Kerana cinta kita luar biasa. Ini merupakan langkah pertama untuk langkah yang berikutnya. Saya bersedia menjalani hari-hari saya bersama awak. Suka duka bersama awak. Dengan izin Allah,kita mulakan dengan bismillah. To be continued…

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Dalam pada itu, menjengah ke Instagram Isa Khan, lelaki yang dikaitkan dengannya turut berkongsi sekeping video disulami lagu yang sama, Cinta Luar Biasa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kunci kebahagiaan itu bukan bersandar pada uang, kuasa, nama atau kedudukan tapi balik lagi pada kejujuran hati mencintai seseorang dan di cintai. Cerita cinta aku dari mengenal kamu, mengharapkan kamu, memperjuangkan kamu , hingga memiliki kamu telah mengisi setiap hari” aku dengan senyuman untuk terus menjaga kamu. Aku juga tlah belajar bahwa cinta yang tulus itu adalah cinta yang bisa menerima masa lalu dan membangun masa depan bersama. Sayang, mendoakan kamu dalam sujud aku adalah satu”nya cara aku untuk membalas segala keringat cinta yang tlah kamu kasih ke aku. Syukur alhamdulillah dan bismillah. #countingdays?

A post shared by ᴄᴏɴᴛʀᴀ ᴇʟ ᴍᴜɴᴅᴏ ™ (@theisakhan) on

Menjengah ruangan komen, ramai warganet turut tidak sabar menantikan hari istimewa tersebut dan tidak kurang juga yang turut mendoakan Risteena dan pasangan.

Sumber: Instagram @nur_risteena

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: noteuntulawak

Be the first to comment

Leave a Reply