(Video) Keluarga Tak Mampu, Vir4l Budak Siapkan Kerja Sekolah Guna Wifi & Tablet ”Display” Di “Mall”

Sebuah video yang telah tular dikongsikan oleh seorang pengguna Twitter bernama @InactionNever memaparkan seorang kanak-kanak yang didakwa sedang menyiapkan kerja sekolah di dalam sebuah kedai gajet.

Video tersebut dipercayai di ambil dari sebuah kedai peralatan gajet yang terletak di Brazil.

Menurut perkongsiannya itu, dia mendakwa bahawa kanak-kanak tersebut terpaksa menggunakan peralatan gajet “display” di kedai berkenaan bagi menyiapkan kerja sekolahnya.

Menurutnya lagi, kedai gajet tersebut dipercayai membenarkan kanak-kanak tersebut menggunakan peralatan di kedainya kerana gajet tersebut turut dilengkapi dengan akses internet bagi membolehkannya mencari maklumat yang diperlukan dalam menyiapkan kerja sekolahnya itu.

Video yang berdurasi selama 15 saat itu telah mendapat lebih 48 ribu “retweet” serta lebih 1 juta tontonan sejak ianya mula dimuat naik semalam oleh pengguna akaun Twitter berkenaan.

Video tersebut dilihat boleh mengajar kita tentang erti kesyukuran atas segala nikmat yang telah diberi. Ianya juga boleh mengajar kita supaya jika hendak berjaya, tiada alasan untuk kita tidak berusaha mencari jalan.

Sumber: @InactionNever via SK

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

 

Be the first to comment

Leave a Reply