“Dia Ingat Kita Orang Utan?”- Lana Nordin Dedah Persepsi Suami Tentang Malaysia

Aktres Lana Nordin buat pertama kalinya berkongsi cerita manis detik-detik pertemuan dan percintaan dengan suaminya Daud McKienzie.

Perkongsian Lana ini dikongsi melalui sebuah temubual bersama Majalah Nona yang dikendalikan secara santai oleh pengacara Kiffy Razak. Menurut Lana, pada awalnya dia tidak terfikir untuk memilih pasangan hidup dari kalangan orang asing atau mat saleh.  Malah Lana tidak menyangka Daud tidak kisah apabila dirinya diperkenalkan sebagai seorang muslim.

“Sebenarnya saya tidak meranc@ng pun untuk berkahwin dengan mat saleh! Tapi sebab jod0h, dan Daud bersungguh-sungguh datang untuk berkawan walaupun saya mengenalkan diri sebagai seorang muslim”- katanya

Pada awalnya Lana berfikiran orang asing seperi Daud yang berasal Amerika tidak menyukai orang muslim, namun sebaliknya berlaku saat-saat mereka berdua saling mengenali antara satu sama lain.

“Pada masa itu, baru saya tahu, Daud pernah tinggal di negara Timur Tengah selama 7 tahun dan sudah mengenali agama Islam sebelum mengenali saya”- tambahnya lagi.

Tak lama selepas itu, Lana tidak menyangka, Daud telah menyahut cab@ran untuk bertemu keluarga untuk masuk meminang dan mereka berkahwin pada 15 Mei 2015.

Suami Anggap Malaysia Seperti Hutan

Berkongsi mengenai detik-detik perkenalannya dengan suami, Lana berkata, suaminya tidak mengenali Malaysia, namun pernah mendengar negara-negara jiran yang lain seperi Brunei dan Singapura.

“Bila saya sebut pasal Malaysia, dia ingat Malaysia ini macam hutan! Dia tidak pernah tahu pasal Malaysia tapi Brunei dan Singapura dia tahu. Saya menjelaskan kepadanya bahawa Singapura itu sendiri dulu adalah Malaysia”- ujarnya

“Dia Ingat Kita Orang Utan?”

Saat pertama kali membawa Daud ke Malaysia,  suaminya kagum dengan kemodenan negara.

“Masa bawa di ke Kuala Lumpur buat pertama kali, dia k@gum dan berkata Malaysia maju seperti Singapura. Saya jawab, ya ! Kami bukan orang hulu, lihat saya, nampak seperti macam orang hulu ke? Saya Kampung ke? Dia ingat kita macam orang utan, pakai seluar dalam jer! Kepala 0tak dia!”

Selepas mengenali Malaysia lebih mendalam, tanpa di duga Daud bukan sahaja jatvh cinta dengan Lana, namun dia juga suka tinggal di Malaysia dan menggemari makanan tempatan.

Memilih untuk berkahwin dengan jejaka berd@rah Amerika Syarikat, Lana dilihat semakin bahagia bersama keluarga, ditambah pula dengan kehadiran dua orang cahaya matanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MMDG&W❤️ Family vacay at Maldives ?️?️?? #familytime #gateway #holiday2019 #preciousmoments #qualitytime #myfamily #mynyawa #mckienzieclan #beachvolleyball #maldives #gibimck #gia&billyaroundtheworld #lanadavidmckienzie

A post shared by Lana Nodin❤️David Mckienzie (@lananodinmckienzie) on

Sumber  : murai via www.viral.bbn.my

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply