Guna nama Siti Affiah untuk beniaga, Siti Nurhaliza kes4l ratusan akaun p4lsu atas nama anaknya,

PENYANYI Datuk Seri Siti Nurhaliza meluahkan rasa kesal terhadap beberapa pihak yang tidak bertanggungjawab mencipta akaun Instagram menggunakan nama anak perempuannya, Siti Aafiyah.

Lebih teruk apabila individu-individu berkenaan turut mengambil kesempatan menjual dan mempromosi barangan perniagaan mereka tanpa meminta izin penyanyi tersohor negara itu.

Menurut Siti atau nama sebenarnya Siti Nurhaliza Tarudin, 40, dia mendapat tahu mengenai perkara itu selepas dimaklumkan peminatnya yang berasa kurang senang dengan tindakan individu tidak bertanggungjawab berkenaan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terlalu banyak akaun yang menggunakan nama anak saya, Siti Aafiyah, saya juga mendapat aduan daripada peminat-peminat saya yang prihatin apabila instagram yang menggunakan nama Aafiyah digunakan untuk perniagaan pelbagai barangan dan sebagainya. Gambar di atas adalah salah satu akaun yang menjual produk menggunakan akaun bernama Aafiyah dan produk tersebut bukan daripada perniagaan saya. Saya sangat bermohon agar jangan mengambil kesempatan di atas nama Aafiyah apatah lagi terdapat beratus-ratus akaun di atas nama Aafiyah. Saya di sini sekali lagi ingin menegaskan bahawa Aafiyah TIDAK MEMPUNYAI AKAUN INSTAGRAM dan saya berharap anda tidak terpedaya jika ada yang menyamar atau menjual produk bukan dari perniagaan saya ataupun menggunakan akaun tersebut untuk tujuan-tujuan tidak baik. Berniagalah dengan jujur dan jangan menyalahgunakan nama Aafiyah.

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

Siti meluahkan rasa kesal menerusi laman Instagram miliknya.

“Terlalu banyak akaun yang menggunakan nama anak saya, Siti Aafiyah dan saya juga mendapat aduan daripada peminat-peminat saya yang prihatin apabila Instagram yang menggunakan nama Aafiyah digunakan untuk perniagaan pelbagai barangan dan sebagainya.

“Gambar di atas adalah salah satu akaun yang menjual produk menggunakan akaun bernama Aafiyah dan produk tersebut bukan daripada perniagaan saya,” tulisnya.

Siti meluahkan rasa kecewa itu menerusi sebuah posting yang dimuat naik ke laman Instagram miliknya pada Selasa.

Hasil semakan mStar turut mendapati akaun p4lsu berkenaan memiliki followers yang ramai sehingga ada yang mencecah lebih 200,000 pengikut. 

 

Saya sekali lagi ingin menegaskan bahawa Aafiyah tidak mempunyai akaun Instagram dan saya berharap anda tidak terpedaya.

DATUK SERI SITI NURHALIZA

Penyanyi

Dalam pada itu, Siti turut meminta peminatnya berhati-hati agar tidak terpedaya dengan ratusan akaun Instagram p4lsu menggunakan identiti anaknya itu.

“Saya sangat memohon agar jangan mengambil kesempatan di atas nama Aafiyah apatah lagi terdapat beratus-ratus akaun di atas nama Aafiyah.

“Saya di sini sekali lagi ingin menegaskan bahawa Aafiyah tidak mempunyai akaun Instagram dan saya berharap anda tidak terpedaya jika ada yang menyamar atau menjual produk bukan dari perniagaan saya ataupun menggunakan akaun tersebut untuk tujuan-tujuan tidak baik.

Ratusan akaun palsu dikesan menggunakan identiti Siti Aafiyah.

“Berniagalah dengan jujur dan jangan menyalahgunakan nama Aafiyah,” tulisnya.

Penyanyi yang berasal dari Kuala Lipis, pahang ini berkahwin dengan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa pada 21 Ogos 2006.

Hasil perkongsian hidup itu, mereka dikurniakan cahaya mata perempuan diberi nama Siti Aafiyah yang kini berusia setahun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ada tugasan 1 hari di Penang & bawa anak ibu sekali .. abadikan kenangan dulu aafiyah masih kecil datang ke sini.. cepatnya masa berlalu..Aafiyah anak ibu dah besar ?

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wedding reception of Koh Qi Tien & Lim Wei Chin .. Congratulations to the bride & groom .. ??? @galeriariani

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: mstar

Be the first to comment

Leave a Reply