“Saya Artis Agak S3ndu Tapi Tak Minta Bantuan Keraj4an” – Jimmy Shanley

Pengacara Jimmy Shanley tampil menyatakan pendirian terhadap isu artis memohon insentif kerajaan ekoran Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang tul4r sejak semalam.

Kata Jimmy, walaupun dia bukan selebriti terkemuka namun tidak meminta bantuan daripada kerajaan. Malah, Jimmy menawarkan pula bantuan untuk golongan memerlvk4n terutama ibu tunggal.

 

“Saya artis yang agak sendu tapi tak minta bantuan kerajaan, ada sesiapa perlvk4n pertolongan sila DM.

“Ibu tunggal diutamakan,” kata Jimmy.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rezeki dari Allah Nabi Sulaiman pernah bertanya seekor semut. “Wahai semut, berapa banyakkah makanan yang kamu perlukan untuk hidup selama setahun?? Maka semut itu menjawab “wahai Nabi Allah Sulaiman, aku hanya perlukan makanan sebesar sebutir gula untuk hidup selama setahun. Maka Nabi Sulaiman mengurung semut tersebut di dalam sebuah botol dan diletakkan sebutir gula untuk makanan semut itu. Selepas setahun Nabi Sulaiman membuka tudung botol itu dan mendapati hanya separuh sahaja gula yang dimakan oleh semut itu. Lalu Nabi Sulaiman bertanya kepada semut tadi, “Wahai semut, mengapa hanya separuh sahaja gula yang kamu makan dalam setahun?? Maka semut itu menjawab, ” Jika diluar botol ini aku yakin Allah akan bagi rezeki yg cukup kepada aku untuk hidup, namun setelah kamu mengurung aku di dalam botol ini, aku tidak yakin manusia akan berikan aku rezeki yg cukup..Aku takut kamu terlupa untuk membuka tudung botol ini setelah setahun..Oleh itu aku terpaksa berjimat cermat.. Begitulah kisah seekor semut yang cukup yakin dengan Rezeki Allah kepadanya..Manusia macam kita kalau tidak yakin dengan Rezeki Allah maka lebih teruk daripada semut.. Yakinlah rezeki milik Allah, ianya milik Allah secara mutlak.. #Zakat #PPZ @pusatpungutanzakat

A post shared by ?#AdidasSpezial ?@curidose (@jimmyshanley) on

Kenyataan terbuka Jimmy itu mendapat respon positif daripada netizen malah ada yang menyarankan agar Jimmy membantu pula golongan selebriti yang meminta bantuan. Kec0h di laman sosial apabila ada segelintir selebriti menyatakan kerisauan terhadap tiadanya bantuan daripada kerajaan untuk anak seni.

Imp4k itu ekoran penul4ran w4b4k c0v1d-19 yang menjejaskan sumber utama pendapatan golongan artis terutama pelakon dan penyanyi apabila tiada undangan atau tawaran berlakon. Lebih mengvsutkan apabila kebanyakan artis terlepas pandang untuk mencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) sepanjang bergelar anak seni.

Pesanan buat semua, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah c0v1d-19!

 

Sumber : Gempak

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply