Penghantar Makanan Solat Di Luar Pagar Surau Sentvh Hati Ramai

Di saat keseluruhan rakyat Malaysia diarahkan Perintah Kawalan Pergerakan, barisan hadapan seperti pegawai perubatan, doktor, jururawat, askar dan polis masih teguh berdiri bertugas. Selain dari itu, mereka yang bekerja sebagai penghantar makanan juga turut meneruskan tugas demi kelangsungan hidup.

Baru-baru ini satu video yang memaparkan seorang penghantar makanan sedang mendirikan solat di depan pintu pagar surau meraih perhatian ramai. Rakaman berdurasi kira-kira satu minit lebih itu menunjukkan seorang lelaki berpakaian FoodPanda sedang solat dengan motosikal berada di sebelahnya.

Berikut adalah video yang dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook:

Video ini telah meraih hampir 500 ribu tontonan dengan lebih 27 ribu shares. Difahamkan individu dalam rakaman ini bersolat di situ kerana ke semua surau dan masjid ditutup. Tiada pilihan lain, individu ini terus mendirikan solat di situ.

Ketika sibuk mencari rezeki dengan menghantar makanan, lelaki ini tidak lupa untuk menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang muslim biarpun dalam apa juga situasi.

Foto sekadar hiasan

Perkongsian video penghantar makanan solat ini juga telah membuatkan ramai tersentuh hati. Rata-rata netizen men1ngg4lkan reaksi mereka itu di ruangan komen seperti berikut:

 

 

Sumber : Facebook Mohammed Sunaini Yusop via HCL

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply