“Dorang berlepas 9 Mac?? Cari peny4kit!” – Puteri Aishah, Kru & Pengarah Positif C0vid-19 Lepas Balik Sh0oting Drama Dekat Scotland

Pengarah, seorang pelakon dan empat orang kru produksi disahkan positif C0vid-19 selepas menjalani ujian saringan di sebuah hospital swasta semalam, lapor Berita Harian.

Menurut pengarah Rahila Ali mereka telah berangkat ke Scotland pada 9 Mac lepas untuk menjalani penggambaran drama Demi. Pelakon yang dij4ngkiti adalah Puteri Aishah namun pasangannya dalam drama itu, Ben Ali disahkan negatif selepas pulang ke Malaysia beberapa hari lebih awal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

im freezing ? asyik ke toilet je ? #demi #elisavisionsdnbhd #tvokey #scotlandhereicome #tvdrama #filming #filmproduction #Inverness

A post shared by Ms. Puteri Aishah (@puteriaishahofficial) on

Ya, kami disahkan positif C0vid-19. Saya menerima keputusan ujian semalam, manakala beberapa kru lain termasuk Puteri Aishah terima hari ini.”

Kami tidak mengalami simptom seperti demam, s4kit tekak atau sesak nafas. Bagaimanapun, kami tidak bernasib baik apabila dij4ngkiti virus berba4haya itu.”

Saya bersama pelakon dan kru mematuhi arahan menjalani tempoh kuarantin selama 14 hari, sejak tiba di Kuala Lumpur pada 31 Mac lalu. Kami tidak bertemu sesiapa termasuk keluarga apabila ditempatkan di kediaman lain yang disediakan produser.”

Buat masa ini mereka masih menunggu keputusan lapor4n penuh daripada KKM dan menurut Rahila banyak cerita yang salah digembar-gemburkan hingga membuatkan mereka tertekan.

Saya diberitahu wad hospital penuh, jadi masih menunggu panggilan KKM untuk membawa kami ke hospital. Sekarang, kami masih berada di rumah. Kami akan menjalani ujian saringan kedua sebaik dibawa ke hospital.”

Saya mengharapkan doa baik-baik. Doakan kami kuat men3mpuh ujian ini.”

Difahamkan seramai 18 tenaga kerja termasuk pengarah, pelakon dan kru telah ke Scotland untuk menjalani penggambaran drama 26 episod itu.

Ramai netizen di Facebook yang mempertikaikan produksi ini yang tetap meneruskan perancangan untuk ke luar negara pada 9 Mac sedangkan pada ketika itu wab4k C0vid-19 sudah sem4kin serius.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Lobakmerah

Be the first to comment

Leave a Reply