[VIDEO] “15 Tahun Masih Jadi Sebutan” – Wajah Terkini Julia Banos Raih Perhatian Peminat

Sejak mendirikan rumahtangga bersama usahawan Datuk Mokhtar Ahmad pada 16 Disember 2005,pelakon dan penyanyi Datin Juliana Banos mula memperlahankan karier seni nya bagi menumpukan perhatian terhadap keluarga.

15 Tahun Masih Jadi Sebutan

Kali terakhir Juliana terbabit dalam drama mahupun filem juga sekitar tahun 2005 yang mana filem Pontian4k Menjerit dan album Mutiara Jun merupakan karya terakhir Juliana sebelum berehat untuk jangka masa yang panjang.

Kini selepas 15 tahun, nama pelantun Yang Mana Satu ini kembali menjadi sebutan oleh peminat-peminat di media sosial.

Juliana Banos merupakan bekas artis yang pernah bernaung di bawah KRU. Juliana Banos merupakan penyanyi popular yang mana lagunya pernah menjadi hit suatu masa dulu.

Antara lagunya yang popular ialah Cinta Gila, Sayang, Tiap Detik dan lagu duet bersama Indigo berjudul Sehidup Sem4ti.

Juliana Banos juga pernah berlakon dan antara filemnya ialah Gil4-gil4 Pengantin dan Gerak Khas The Movie Bahagian 2.

Beliau juga merupakan peserta yang berjaya mengalahkan Rita Rudaini di dalam pertandingan Dewi Remaja.

Siapa Juliana Banos?

Juliana Banos adalah artis Malaysia , sinonim dengan nama panggilan Juliana Banos dan menyanyikan lagu-lagu genre pelbagai bukan lagi asing di kalangan peminat-peminat muzik Malaysia. Sebagai artist Wanita Solo, Juliana Banos mempunyai beberapa buah lagu-lagu popular yang boleh dilihat videonya di Youtube .

Biodata Juliana Banos juga sarat dengan informasi tentang artist bernama Juliana Banos yang banyak ditulis tentang beliau di blog-blog atau laman sesawang website diserata Malaysia. Selaku artist yang menyanyikan muzik pelbagai beliau dikenali dikalangan peminat peminat pelbagai di Malaysia . Sosial media seperti facebook , twitter, myspace , friendster dan instagram digunakan oleh artist Malaysia untuk menaikkan follower-follower dan pengikut dan begitu juga boleh kita lihat untuk artist bernama Juliana Banos ini yang melakukan perkara yang sama seperti artist-artist yang lain.

Bak kata seorang wartawan “Jika artist itu tidak terpalit dengan kontroversi bukanlah artist namanya” Begitulah lumrah seorang artist yang hangat diperkatakan atas isu-isu hangat dan k0ntroversi sesetengah artist di Malaysia.

Semoga kontr0versi yang dikaitkan dengan Juliana Banos tidak mematahkan semangat Juliana Banos ini untuk berkarya sama ada dalam apa-apa bidang yang diceburi samada ada lakokanan atau nyanyian. Dan begitu juga dengan artist dan anak-anak seni yang mendambakan anugerah dan pengiktirafan sama ada didalam negara atau luar negara dari hasil titik peluh dan pengorbanan artist-artist di Malaysia ini . Hasil dari carian anugerah dan pengiktirafan yang diperolehi oleh Juliana Banos adalah pada senarai Wikipedia artist tersebut sendiri. Anugerah ini sama ada dirangkul pada tahun ini atau pada tahun-tahun yang lalu.

 

 

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LP

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lepat Pisang

Sumber: https://bartasangbad.site/

Be the first to comment

Leave a Reply